Forum Fizik Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Fizik Bölümü > Dalgalar konuları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

GÜneş neden sarı????.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 7
  Alıntı geoearthquake Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: GÜneş neden sarı????.
    Gönderim Zamanı: 31/Temmuz/2007 Saat 09:08
Kandilli rasatanesi günes fizigi bölümünde sorulan bir soruydu bu:Günes neden sari? Bilen kisiye verdigim cevap bana cok mantikli gelmisti ama yanilmisim:(sebebi gazlar degilmis.Sicaklikmis.Bu konu hakkinda bilgisi olan varsa merakimi giderebilir mi? Ayrica gunes uzerinde aslinda siyah nokta yokmus. o bölgeler diger kisimlara gore daha sogukmus sadeceShocked
Yukarı Dön
nomen_nescio Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 770
  Alıntı nomen_nescio Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31/Temmuz/2007 Saat 17:53
Ilginc bir konu... Wink Ama hic fikrim yok!

Düzenleyen nomen_nescio - 31/Temmuz/2007 Saat 17:54
Yukarı Dön
geoearthquake Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı geoearthquake Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01/Ağustos/2007 Saat 17:24

ilginç bulman da önemli belki sen de bmn gibi arastrrsin:)

Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı nomen_nescio Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01/Ağustos/2007 Saat 17:54
Google´da biraz aradim ama bir sey bulamadim!  Ama hal ederiz! Cözüm bulmamak olmaz! Wink 
Aslinda agabeylerim foruma gelse, simdiye soruna cevap bulmustun... Foruma , diger konularada paylasimlarini bekleriz! En azindan ben beklerim , tamam? Wink 
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı geoearthquake Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01/Ağustos/2007 Saat 17:59
tesekkurederim:)hersey içinWink
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı nomen_nescio Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01/Ağustos/2007 Saat 18:24

img403/5228/sndlkfyp2.png setImgWidth();  

Google´da böyle bir cevap buldum... Umarim isine yarar. Umarim dogrudur.
Dogru degilse, daha iyi bir cevap arariz! Dedigim gibi, agabeyler gelince daha iyi yardimci olur. Ben daha yeniyim fizik islerinde...   Wink

Düzenleyen nomen_nescio - 01/Ağustos/2007 Saat 18:27
Yukarı Dön
pink_einstein Açılır Kutu Gör
Modaretör
Modaretör
Simge

Gönderilenler: 695
  Alıntı pink_einstein Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02/Ağustos/2007 Saat 01:32
Tbr ederim Nomen azcikta olsa aydinlandim sayende,Ama bu sari olayi ISIGIN KIRILMASINDAN oldugu kesindir...
NTUU-KPI Matematik BöLümü
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı nomen_nescio Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02/Ağustos/2007 Saat 05:11

Güzel!  Ise yaradigina cok sevindim! Embarrassed

Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı geoearthquake Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02/Ağustos/2007 Saat 23:36
:)  öncelikle cabanis için cok tesekkur ederim ama bahsettiin sariyi algilama olayi dalga boylariyla ilgili.ben bundan cok neden sicaklikla ilgili oldugunu merak ediyorum. yani diger yildizlari da beyaz ve bazilarini mavi veya kirmizi gorebiliyoruz.kimyasal bi neden olma ihtimalini degerlendirebilir miyiz accaba?
tsk...Wink
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı nomen_nescio Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05/Ağustos/2007 Saat 04:48

Yardim etmek görevimiz; ama fizikten ben pek anlamiyorum.  

Mavi veya kirmizi yildizlar eminim cok hostur, ben bizim buralarda hic görmedim. Aslinda beyaz bile iki veya üc tane oluyor...Tongue

Her neyse,
sicaklik konusunu bu islere merakli olan bir arkadasima sordum, ama bilmiyormus. Simdi o da bu sorunun cevabini bulmak icin ugrasiyor.
Eger bulursak, hemen yazacagim; bu yüzden forumu takip etmeni tavsiye ederim.
Sen bizden önce bulur ve bizim ile paylasirsan, cok memnun oluruz. Smile

Tesekkür ederim, saygilarim ile...  
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı geoearthquake Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05/Ağustos/2007 Saat 14:30
evet tsk,
forumu da takip ediyorum emrak etme:)
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı geoearthquake Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05/Ağustos/2007 Saat 18:56
Günes'in yüzey sicakligi 6000 derece Kelvin. Bu sicakliktaki gök cisimleri sari
gözükür. Yüzey sicakliklari 10,000 derece olan gök cisimleri ise beyaz; 10,000
dereceden daha fazla olanlar ise mavi-beyaz gözükür. Günesten daha az yüzey
sicakligina sahip yildizlar ise kirmizimtrak bir renge sahiptir.

Bütün bu anlatilanlar yildizlarin yüzeyi için geçerlidir. Yildizlarin merkezi
bölgelerindeki sicaklik daha fazladir; örnegin Günesin merkezi kisimlarinin
sicakligi 17 milyon derece kadardir.

Dünyada yasayan biz insanlarin gözleri en çok sari renge hassastir. Yani aksam
gök yüzüne baktigimizda bize en parlak gözüken yildizlar ya Dünyaya çok
yakindir ya da sari bir yildizdir.

Kandilliden Dr. Hasmet BÖLGE, (Solar Activity, Dynamo Theory)' den aldigim cevap bu oldu.Anlamli olmustr ins. beni biras tatmin etti..Thumbs%20Up
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı nomen_nescio Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05/Ağustos/2007 Saat 20:36
Bu bilgiler icin tesekkür ederim!   Clap

Sanirim bu günes dedikleri sey, bir mumun atesinden de sicak bir seymis... LOL
Yukarı Dön
bugrakurban Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 17
  Alıntı bugrakurban Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28/Mart/2008 Saat 14:21

bende çok merak ettim

Yukarı Dön
agresif571 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 6
  Alıntı agresif571 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28/Mart/2008 Saat 21:28
tsk
Yukarı Dön
elmakurdu_ Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 4
  Alıntı elmakurdu_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15/Temmuz/2008 Saat 21:53
vay be cidden ilginçmiş sıcaklığa bağlı olduğunu düşünmemiştim hiç teşekkür ederim baya aydınlandım :))
Yukarı Dön
tugaybaba Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
  Alıntı tugaybaba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07/Ağustos/2009 Saat 16:00
bennim bildiğim güneş sarı değildir güneş beyazdır bu sarı olma nedeni mavi ışınlar gönderdiği için güneş buda atmosfer gecince renk değişiyor sarı    olluyo güneş ters gidence yatay oluyo ve kızıl oluyor
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör
Forumda En Son Mesaj Yazılan Konular.
Konu
Yazan
Tarih ve Saat
Okunma
Cevap
Forum Kategorisi
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın YENİ ÜYELER MERHABA DEMEDEN GEÇMEYİN :))))fizikci_iremm07/Eylül/2010 * 00:455793262Yeni Üyeler için ilk Mesaj!
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın fizik bölümünde 2.sınıf olmakfizikci_iremm07/Eylül/2010 * 00:411872Yeni Üyeler için ilk Mesaj!
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın ne okuyorsunuz?zümrüt05/Eylül/2010 * 12:56266563Anketler
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın KRAL VE KRALİÇEGÖKTÜRK17/Ağustos/2010 * 12:251632Biraz Düşünelim!(Bazı Düşünce soruları)
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın %100 YERLİ MALI SORUGÖKTÜRK17/Ağustos/2010 * 12:211935Biraz Düşünelim!(Bazı Düşünce soruları)
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın FİZİK; TEKNİK TERİMLER SÖZLÜĞÜrdrd16/Ağustos/2010 * 00:0167211Programlar
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın PROGRAM İSTEKLERİtalha5929/Temmuz/2010 * 17:51123316Programlar
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın : ))fizikci_iremm26/Temmuz/2010 * 23:082502Karikatürler
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın zaman 4boyutmu ? değilmi?4thdimension24/Temmuz/2010 * 22:0277716Kuantum Fiziği
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Astronomi ve Uzay Bilimleri Kitabıforsea5824/Temmuz/2010 * 10:0712002e-kitap Arşivi

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.56a [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2009 Web Wiz

Bu Sayfa 0,045 Saniyede Yüklendi.
nedir nasıl yapılır Selçuk Beyin Oyunu