Forum Fizik Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum Fizik hakkında > Forum kurallları,istekleriniz ve düşünceleriniz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

DERS VEREN HİKAYELER

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 441
  Alıntı h2323 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: DERS VEREN HİKAYELER
    Gönderim Zamanı: 20/Ocak/2010 Saat 15:15
Forum kurucumuz ve moderatörlerimiz de birşey demezlerse forumun bu bölümünde ders alabileceğimiz ibretlik hikayeler yazılmasını istiyorum.

İLK HİKAYE BENDEN...
HAYATI KOMEDİ ZANNEDENLER, SON ESPİRİYİ İYİ DÜŞÜNSÜNLER.
Yukarı Dön
h2323 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı h2323 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20/Ocak/2010 Saat 15:17

Yaşamın Yankısı

Bir adam ve oğlu ormanda yürüyüş yapıyorlarmış. Birden çocuk ayağı takılıp düşüyor ve cani yanıp 'AHHHHH' diye bağırıyor.

İleride bir dağın tepesinden 'AHHHHH' diye bir ses duyuyor ve şaşırıyor.

Merak ediyor ve

- ''Sen kimsin?'' diye bağırıyor. Aldığı cevap 'Sen kimsin?' oluyor.

Aldığı cevaba kızıp - ''Sen bir korkaksın!'' diye tekrar bağırıyor. Dağdan gelen ses 'Sen bir korkaksın!' diye cevap veriyor.

Çocuk babasına dönüp

- ''Baba ne oluyor böyle?'' diye soruyor.

- ''Oğlum'' der babası, ''Dinle ve öğren!'' ve dağa dönüp ''Sana hayranım!'' diye bağırıyor.

Gelen cevap ''Sana hayranım!'' oluyor. Baba tekrar bağırıyor, ''Sen muhteşemsin!''

Gelen cevap; ''Sen muhteşemsin!'. Çocuk çok şaşırıyor, ama halen ne olduğunu anlayamıyor.

Babası açıklamasını yapıyor:

- ''İnsanlar buna yankı derler, ama aslında bu yaşamdır. Yaşam daima sana senin verdiklerini geri verir. Yaşam yaptığımız davranışların aynasıdır. Daha fazla sevgi istediğin zaman daha çok sev! Daha fazla Şefkat istediğinde, daha şefkatli ol! Saygı istiyorsan insanlara daha çok saygı duy. İnsanların sabırlı olmasını istiyorsan sen de daha sabırlı olmayı öğren. Bu kural yaşamımızın bir parçasıdır, her kesiti için geçerlidir.''

Yaşam bir tesadüf değil, yaptıklarınızın aynada bir yansımasıdır.

kaynak:özel samanyolu lisesi
Yukarı Dön
h2323 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı h2323 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20/Ocak/2010 Saat 15:17

İSTEDİĞİNİ GÖREBİLMEK

Aynı kalp rahatsızlığıyla aynı kaderi paylasan iki yaşlı adam aynı odayı da paylaşıyorlardı. Tek fark biri cam kenarında diğeri ise duvar dibinde yatıyordu. Cam kenarındaki yaşlı adam her gün camdan bakarak arkadaşınadışarısını anlatırdı.     
"Bugün deniz sakin, yine de hafif rüzgar var sanırım çünkü uzaktaki teknenin yelkenleri rüzgarla doluyor. Park bu sabah sakin, iki salıncak dolu iki salıncak bos, Erguvan ağaçları ne kadar güzel açmış her yer mor bir renk almış, erik ağaçları da beyaz çiçekleriyle onlara eşlik ediyor. Denizin üzerindeki martılar bugünkü yemeklerini arıyorlar, ne güzelde dalıyorlar suya"
Günler böyle geçip gidiyordu ta ki cam kenarındaki yaşlı adam kalp krizi geçirene kadar, iste o anda duvar kenarındaki adam düğmeye bassa kurtaracaktı arkadaşını ama şeytana uydu, bunca zamandır sadece dinleyebiliyordu, artık görebilirdi de, işte bunun için düğmeye basmadı ve hemşireyi çağırmadı. Aynı kaderi paylaştığı kişiyi ölüme gönderdi, ama o bunun haklı bir savunma olduğunu düşünüyordu.
Ertesi gün hastabakıcılar ölen yaşlı adamın yerine kendisini koymaya gelmişlerdi. Hemen yatağının yerini değiştirdiler, işte o günlerdir bakmak istediği manzarayı nihayet görecekti. Basını kaldırdı ve penceredenbaktı
"Karsısında Simsiyah bir duvar"

Yukarı Dön
h2323 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı h2323 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20/Ocak/2010 Saat 15:19
Şirketin insan kaynakları yöneticisi, iş başvurusuna gelen adaylara bir soru sormuş;
“Sorunun doğru cevabı yok, vereceğiniz cevap sizi tanımamızda etkili olacak. Karanlık, yağmurlu bir gece, yağmur yağıyor, fırtına var, gök gürlüyor ve siz sabaha karşı iki sularında yalnız ve ıssız bir yolda araba kullanıyorsunuz. Araba iki kişilik. Biraz ilerde otobüs durağında üç kişi bekliyor. Birincisi doktor, daha önce hayatınızı kurtarmış. İkinci kişi, çok yaşlı ve hasta. Soğuktan ölmek üzere. Üçüncüsü, aşık olduğunuz ve bugüne kadar söyleme fırsatı bulamadığınız kişi. Hava gittikçe kötüleşiyor ve arabanızda sadece bir kişiye yer var. Böyle bir durumda ne yapardınız?”

Görüşmecilerden bazılarının cevapları tahmin edebileceğiniz gibi şöyle:

A. Hasta adamı en yakın hastaneye götürürdüm.

B. Doktor daha önce hayatımı kurtardığına göre onu alırdım.

C. Hasta adam tabi ki önemli ama, kendi geleceğim ve hayatım için, aşık olduğum kişiyi alırdım.

Yine de cevap verenlerin yüzde 90 ı yaşlı adamı alacağını söylemiş. Ancak sadece bir kişi işe alınmış. Alınan kişinin cevabi şu;

“Arabadan inip anahtarı doktora veririm, doktor benim hayatımı kurtardığı gibi yaşlı adamı da hastaneye yetiştirip iyileştirebilir, böylece ben de hayatımın aşkıyla otobüs durağında baş başa kalırım, üzerimdeki montu ve şemsiyemi ona verir, sonra da aşkımı ilan ederdim!”

Yukarı Dön
h2323 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı h2323 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20/Ocak/2010 Saat 15:20
HAYATIMIZA YÖN VEREN DİĞER BİRÇOK HİKAYE DE SİZLERDEN BEKLİYORUM......
Yukarı Dön
fizikci_iremm Açılır Kutu Gör
Modaretör
Modaretör
Simge

Gönderilenler: 327
  Alıntı fizikci_iremm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20/Ocak/2010 Saat 18:02
bence gayet güzel bir sayfa olmuş paylaşım için teşk devamını beklioruz :))
dünyanın sonuna doğmuşum ya da ölmüşüm haberim yok . . .
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör
Forumda En Son Mesaj Yazılan Konular.
Konu
Yazan
Tarih ve Saat
Okunma
Cevap
Forum Kategorisi
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın YENİ ÜYELER MERHABA DEMEDEN GEÇMEYİN :))))fizikci_iremmDün * 00:455790262Yeni Üyeler için ilk Mesaj!
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın fizik bölümünde 2.sınıf olmakfizikci_iremmDün * 00:411832Yeni Üyeler için ilk Mesaj!
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın ne okuyorsunuz?zümrüt05/Eylül/2010 * 12:56266263Anketler
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın 1 e 5 veren kampanya...! NAR...(:zzz_11104/Eylül/2010 * 23:2690İlginç ve Güncel Haberler
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın KRAL VE KRALİÇEGÖKTÜRK17/Ağustos/2010 * 12:251632Biraz Düşünelim!(Bazı Düşünce soruları)
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın %100 YERLİ MALI SORUGÖKTÜRK17/Ağustos/2010 * 12:211925Biraz Düşünelim!(Bazı Düşünce soruları)
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın FİZİK; TEKNİK TERİMLER SÖZLÜĞÜrdrd16/Ağustos/2010 * 00:0167111Programlar
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın PROGRAM İSTEKLERİtalha5929/Temmuz/2010 * 17:51123116Programlar
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın : ))fizikci_iremm26/Temmuz/2010 * 23:082492Karikatürler
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın zaman 4boyutmu ? değilmi?4thdimension24/Temmuz/2010 * 22:0277716Kuantum Fiziği

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.56a [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2009 Web Wiz

Bu Sayfa 0,078 Saniyede Yüklendi.
nedir nasıl yapılır Selçuk Beyin Oyunu